Dell heeft op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas hun eerste ultrabook aangekondigd. De Dell XPS 13 is 18 mm dik en zal beschikbaar komen in verschillende configuraties. De minimale configuratie is er een met een Intel Core i5-processor, een 128 GB SSD en 4GB aan DDR3 RAM-geheugen.

De nieuwe ultrabook van Dell is een 11 inch model met een 13,3 inch scherm. De ultrabook zal ook worden voorzien van de een backlit-toetsenbord. De XPS 13 zal verder worden uitgerust met Smart Connect technology, waarmee e-mail en feeds van sociale netwerken ook in de slaapmodus bijgewerkt kunnen worden.

Vergeleken met andere ultrabooks heeft het apparaat minder aansluitingen. Zo beschikt het apparaat over slechts één USB 2.0, één USB 3.0-poort, een mini-DisplayPort en een audio-in- en uitgang. Met deze ultrabook zegt Dell zich te richten op zowel de consument als de zakelijke gebruiker

Wat betreft de configuraties kan de ultrabook ook worden uitgerust met een Intel Core i7 processor (tweede generatie) en een SSD van 256GB. Op de CES in Las Vegas nemen de ultrabooks van verschillende leveranciers een belangrijke rol in dit jaar. Naast Dell hebben ook Lenovo, HP, Acer en Toshiba nieuwe ultrabooks aangekondigd.