Volgens de website N4BB komt Blackberry-fabrikant RIM dit jaar met twee nieuwe Playbooks op de markt. Een 7 inch model welke in april moet verschijnen en de eerste Blackberry Playbook zal gaan opvolgen en een 10 inch model dat pas in december zal verschijnen.

Hoe geloofwaardig de geruchten van N4BB zijn valt moeilijk in te schatten. Je zou verwachten dat RIM na het falen van de eerste Playbook het niet snel opnieuw zou gaan proberen op de tabletmarkt. Het bedrijf kiest echter wel vaker voor een strategie waar twijfels over bestaan.

Volgens de informatie van N4BB zal de nieuwe 7 inch variant verschijnen in april van dit jaar en zal deze gaan draaien op Playbook OS 2.0. Ook zou er gekozen zijn voor een 3G+ chipset.

Het 10 inch model komt vervolgens pas in december en zal gaan beschikken over het nieuwe besturingssysteem Blackberry 10, waarop ook de smartphone van RIM moeten gaan draaien. Deze 10 inch tablet zou ook geschikt worden gemaakt voor LTE-verbindingen, waarmee nog sneller mobiel internet tot de mogelijkheden behoort.

De tablet zal echter niet het eerste toestel zijn met het nieuwe Blackberry 10 besturingssysteem. Die eer krijgt een nieuwe Blackberry-smartphone welke in september op de markt zal komen, aldus N4BB.