Het eerste nieuws van RIM (Research in Motion) heeft ons inmiddels ook bereikt, zij hebben op het Mobile World Congress laten weten dat er in totaal maar liefst vier Blackberry Playbook’s op de markt komen. Het verschil in deze 4 versies is eigenlijk alleen de connectiviteit.

Het was al langer bekend dat er een Playbook op de markt zou komen met alleen WiFi of alleen WiMax. Nu heeft RIM bekend gemaakt dat er ook LTE en HSPA+ versies zullen gaan verschijnen. Uiteraard is dit niet een hele verrassende keuze van RIM, nu kan de tablet straks in elke regio worden verkocht afhankelijk van wat voor netwerken er beschikbaar zijn.

De lanceerdatum van de tablets ligt vooralsnog op de tweede helft van 2011, wanneer precies blijft onduidelijk. Ook zullen de tablets worden voorzien van Mobile hotspots, Bluetooth tethering en Blackberry Bridge.

De Blackberry Playbook komt dus in vier versies op de markt, hier nog even een duidelijk overzicht:

  • BlackBerry PlayBook met Wi-Fi
  • BlackBerry 4G PlayBook met Wi-Fi + WiMax
  • BlackBerry 4G PlayBook met Wi-Fi + LTE
  • BlackBerry 4G PlayBook met Wi-Fi + HSPA+

De Playbook’s zullen ook allemaal draaien op Blackberry Tablet OS met de kernel van het overgenomen QNX, ook zijn alle Playbook’s voorzien van een 7 inch touchscreen en een 1 GHz dual-core processor van Texas Instruments. Verder beschikken de Playbook’s over 1 GB werkgeheugen, een micri-HDMI en een micro-USB poort. De Playbook’s wegen 425 gram en hebben een afmeting van 194x130x10mm.

De Playbook zal in de VS dit kwartaal nog beschikbaar komen en Europa volgt in het 2e kwartaal van dit jaar. Ook is er inmiddels bekend gemaakt dat de Playbook’s flash zullen gaan ondersteunen in tegenstelling tot de iPad van Apple.