1 min

Er zijn foto’s opgedoken van een onbekende tablet van fabrikant Research In Motion. Het gaat om de 10 inch variant van de Blackberry Playbook, waarschijnlijk gaat de fabrikant deze binnenkort op de markt brengen.

Het gaat dus om een grotere broer van de al bestaande 7 inch Blackberry Playbook tablet. Deze nieuwe 10 inch variant zal echter wel gaan beschikken over een andere aspectratio dan de bestaande 7 inch. De PlayBook van tien inch zal beschikken over een aspectratio van 10:6, terwijl de 7 inch beschikt over aspectratio van 4:3. Een opvallende beslissing van Blackberry omdat het hiermee lastiger kan zijn om apps te ontwikkelen voor beide tablets.

De tablets zouden verder vrijwel dezelfde specificaties kennen, alleen zal de batterij groter zijn met een capaciteit van 7250 mAh. De grote vraag is nu of RIM deze tablet binnenkort zal gaan aankondigen of dat het de tablet gaat annuleren. In elk geval heeft RIM een gat tot begin volgend jaar wanneer het nieuwe Blackberry OS 10 wordt verwacht. Of er nog nieuwe smartphones of tablets komen in de tussentijd is de grote vraag.