1 min

Sony is hard aan de weg aan het timmeren voor haar klanten met een recente tablet of smartphone. Bracht het Japanse concern eerder deze week al een update naar Ice Cream Sandwich uit voor de Tablet P, vandaag begint ook de uitrol voor het vlaggenschip, de Xperia S.

In onze ogen had de Xperia S eigenlijk al bij zijn lancering voorzien moeten zijn van Android Ice Cream Sandwich, maar begin maart mocht het helaas nog niet zo wezen. Nu voegt Sony alsnog daad bij het woord en is het begonnen met het uitrollen van de update naar de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem.

Sony beloofde eigenlijk dat de update tussen het einde van mei en het begin van juni uitgerold zou worden en eigenlijk zijn de Japanners dus aan de rijkelijk late kant. Desalniettemin zullen de gebruikers blij zijn dat hun toestellen nu van de nieuwste features voorzien kunnen worden.

Het is mogelijk om de update te verkrijgen via het mobiele netwerk, WiFi of via de PC- en Mac-applicaties. Het is het verstandigste om voor een van de laatste drie manieren te gaan, de update weegt namelijk 200 MB. Het kan zijn dat je de update nog niet direct kan downloaden, deze wordt gedurende de komende weken uitgerold in verschillende delen van de wereld.

Zie de onderstaande video voor een overzicht van de nieuwe functies die Android Ice Cream Sandwich zal leveren.