Valve, maker van het Steam-platform, heeft vandaag een tweetal applicaties gelanceerd. Met deze applicaties voor Android en iOS wordt het mogelijk om enkele features van het platform te gebruiken via een smartphone.

De applicatie luistert naar de naam Steam Mobile en maakt het voor gebruikers mogelijk om met andere gebruikers te chatten, game-nieuws te lezen, games te kopen en enkele andere features van Steam te raadplegen.

Zoals bij wel meer Valve-producten is ook Steam Mobile in eerste instantie uitgegeven als bètaversie. Wanneer je de applicatie downloadt en inlogt laat je via die weg weten dat je geïnteresseerd bent in toegang tot de applicatie. Valve zal vervolgens naar een select aantal mensen een invite sturen.

Volgens mede-oprichter Gabe Newell komt de applicatie nadat zij veel vraag van Steam-gebruikers ontvingen. Volgens Newell zorgt de mobiele markt met gebruik van smartphones er voor dat mensen anders over dingen denken en anders reageren op ontwikkelingen. In een tijd waar men alles te allen tijde wil kunnen raadplegen kan Valve niet onder een dergelijke applicatie uit, zo blijkt.