Google is erg laat op de proppen gekomen met een systeem als Bouncher. Dit stelt Anja Svajcer van antivirusbedrijf Sophos.

Ook stelt ze dat het systeem wat Google onlangs introduceerde te weinig beschermend zijn voor smartphones. Hetzelfde zou gelden voor het permissie-systeem wat gebruikers in staat stelt bevoegdheden van een applicatie te bekijken en indien nodig te weigeren. Svajcer zou tevens verbaasd zijn over het feit hoelang het duurde voordat Google met een essentieel programma op de proppen kwam als Bouncer.

Volgens het antivirusbedrijf Sophos zou de aankondiging van Bouncer gebruikers mogelijk ook een vals gevoel van veiligheid kunnen geven. Er wordt namelijk gesteld dat sandboxing voorkomt dat malware toegang kan krijgen tot persoonlijke gegevens. Echter betekent dit niet dat al het gevaar direct is verdwenen. Tevens zou het permissie-systeem maar geschikt zijn voor een klein deel van de Android-gebruikers. De meerderheid zou namelijk de gevaren van bepaalde applicaties zwaar onderschatten en geen benul hebben wat de applicaties aan kunnen richten met de verkeerde permissies.