Apple gaat de MacBook Pro in een nieuw jasje steken. De notebook zal kenmerken van de MacBook Air, Apple’s populaire en goedverkopende ultrabook, overnemen. De MacBook Pro zal dit jaar nog met een nieuw design op de markt verschijnen.

Dat zeggen anonieme bronnen die zeggen goed op de hoogte te zijn van Apple’s plannen tegen Apple Insider. De MacBook Pro is sinds de lancering drie jaar geleden het toppunt van innovatie geweest. Dat is niet langer genoeg voor Apple. Met het nieuwe design wil het technologiebedrijf opnieuw een grote voorsprong nemen op haar concurrenten.

De MacBook Pro zal "van top tot teen" een nieuw uiterlijk krijgen volgens de anonieme bronnen. Daarbij zal het designteam rekening houden met dezelfde ontwerpeisen en populariteitsfactoren als de MacBook Air. Het gaat daarbij onder meer over het ultradunne unibodyontwerp, het geringe gewicht, instant inschakelingsoptie en verbeterde levensduur van de batterij. Ook de optische disk drive en traditionele harde schijf zullen tot het verleden behoren. In plaats daarvan kiest Apple voor digitale distributie van software en andere media.

De MacBook Pro in zijn huidige vorm zal tegen het einde van het jaar langzaamaan verdwijnen, wellicht om plaats te maken voor de nieuwe notebook.

Anonieme bronnen van Apple’s toeleveranciers bevestigden vorig jaar al dat Apple een aantal van haar producten in een nieuw jasje zal steken. Daarbij noemden zij de iPhone, iPad, iMac en MacBook Air als eerste kandidaten. De MacBook Pro is daarbij niet nadrukkelijk genoemd om in aanmerking te komen voor een nieuw design. De laatste berichten daarentegen zijn glashelder: ook de MacBook Pro zal aan het einde van dit jaar zijn opwachting maken met een nieuw, fris uiterlijk. Of dat ook daadwerkelijk zo zal zijn, zullen we moeten afwachten.