1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Hewlett-Packard (HP) heeft opnieuw een grote stap gezet in het open source maken van het WebOS-platform. De fabrikant heeft nu namelijk de broncode van Isis gepubliceerd. Iris is de webbrowser van Web OS.

Isis, de browser die Palm en HP in het WebOS-platform hanteerde is nu open source. De broncode is inmiddels te downloaden op GitHub. Daarnaast is ook de HTML-code van de rendering engine gepubliceerd onder een Apache licentie. Gelijk met het vrijgeven van de broncode is de fabrikant een project gestart om de browser op meerdere platformen in te kunnen gaan zetten. Iris is overigens gebaseerd op de WebKit engine waar ook Google’s Chrome browser en Apple’s Safari op zijn gebaseerd.

Afgelopen jaar kwam HP met het nieuws naar buiten dat het WebOS besturingssysteem open source zou worden gemaakt. Het besturingssysteem bracht niet hetgene wat de fabrikant ervan had verwacht en om deze reden wordt de software nu in fases openbaar gemaakt. Op deze manier hoopt HP toch nog wat leven in het platform te blazen. Afgelopen maand trapte HP af met het publiceren van het Enyo Javascript Framework.