2min

Zoals eigenlijk al wel bekend was en ook meerdere keren al wat uitgelekt is vanavond de Galaxy Note II gepresenteerd door Samsung op de IFA in Berlijn. De opvolger van de Note verschijnt in het vierde kwartaal van dit jaar en heeft een 5,5 inch scherm.

De Galaxy Note II is dus een tikkeltje groter, 0,2 inch om precies te zijn, dan zijn voorganger. De Galaxy Note kan gezien worden als een hybride tussen een smartphone en een tablet en is uitermate geschikt voor creatieve personen. De Galaxy Note II wordt namelijk geleverd met een zogenaamde S-Pen (stylus), waarmee gemakkelijk aantekeningen en tekeningen kunnen worden gemaakt.

Vorig jaar was het ook op de IFA dat de eerste Galaxy Note werd gepresenteerd. De opvolger van de Note is net als de grote broer de Galaxy Note 10.1, een tablet met note-eigenschappen, een stuk geavanceerder en uitgebreider dan de allereerste versie. De S-Pen is een stuk gevoeliger geworden, de mogelijkheden zijn uitgebreid en er zijn meer apps beschikbaar gekomen. Zie daarvoor ook de review van de Galaxy Note 10.1, deze is eerder deze maand op de markt verschenen.

Als we kijken naar de Galaxy Note II, dan zien we dat deze dunner en lichter is maar dus ook een tikkeltje groter is. De Galaxy Note II zal gaan draaien op Android 4.1 Jelly Bean, welke volgens Samsung grafisch nog beter is dan Android 4.0, Ice Cream Sandwich.

Als we naar de specificaties kijken van de Galaxy Note II, dan zien we een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,6 GHz, 2 GB aan RAM-geheugen en een opslagcapaciteit van 16, 32 of 64 GB. Verder is er een 8 Megapixel camera aanwezig op de achterzijde en een 1,9 Megapixel camera aan de voorzijde. Het scherm is een Super AMOLED HD scherm met een resolutie van 1280×730 pixels.Samsung gaat dit toestel wereldwijd lanceren gezien de specificaties want er is ook 4G LTE connectiviteit in het toestel verwerkt. Hier zullen de Amerikaanse en Koreaanse gebruikers enorm blij mee zijn. In Nederland is het vooralsnog nog even geduld hebben tot die netwerken ook hier beschikbaar komen.

Als we kijken naar het ontwerp van de Galaxy Note II dan kunnen we alleen maar concluderen dat Samsung het ontwerp van de Galaxy S III heeft doorgetrokken naar de Note.

De Samsung GALAXY Note II is vanaf het vierde kwartaal van 2012 in Nederland verkrijgbaar in wit en titanium. De adviesverkoopprijs is 699 euro.