Fujitsu gaat zich wagen aan een Europees smartphoneavontuur. Dit blijkt uit een vandaag verschenen rapport. Hierin maakt de fabrikant zijn plannen voor aankomend jaar in bekend.

In het verleden heeft Fujitsu beweerd dat het geen plannen zou hebben om modellen buiten Azië te lanceren. Echter, dit lijkt er toch van te komen. Uit een vandaag verschenen rapport blijkt dat de fabrikant plannen heeft om zowel Android- als Windows Phone-modellen uit te gaan brengen in Europa. Fujitsu zou op het Mobile World Congress een debuut maken op "onze" markt. Daarnaast zal Fujistu ook de Amerikaanse markt gaan bestormen met smartphones.

Het is om verschillende redenen nog niet duidelijk met welk platform Fujitsu smartphones uit zal gaan brengen. De mogelijkheid bestaat dat de fabrikant zich beperkt tot het Android of Windows Phone-platform, maar het zou mogelijk ook voor beide besturingssystemen kunnen kiezen.

De keuze van Fujitsu is niet zomaar een probeersel. Volgens senior executive vice president Hideyuki wil Fujitsu naar de Europese markt om zich daar te onderscheiden en speciaal te zijn. Met aantrekkelijke en interessante modellen hoopt de fabrikant een marktaandeel van minimaal tien procent te veroveren in de aankomende drie tot vijf jaar. Mogelijk zien we de eerste producten al terug op het Mobile World Congress in Barcalona eind deze maand.