1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Ondanks dat Android 4.0 Ice Cream Sandwich al even beschikbaar is, zijn er nog maar weinig fabrikanten die klaar zijn met een update. Om het wachten te doorbreken heeft Sony opnieuw een tussenoplossing beschikbaar gesteld.

Sony heeft namelijk deze week een aantal beta-versies van Android 4.0 Ice Cream Sandwich uitgebracht. Het gaat hierbij om roms voor de modellen Arc S, Ray en de Neo V. Eerder gaf de fabrikant al een Alpha-build uit. Echter was deze nog te pril om dagelijks te kunnen gebruiken. De beta-versies zullen hiervoor meer geschikt zijn. Deze versies zijn namelijk al door interne kwaliteitstesten gekomen. Desondanks zullen er nog wel enkele bugs in de software te vinden zijn.

Het nieuws werd bekend gemaakt door een medewerker van de fabrikant op het forum van XDA-Developers. Dit forum staat bekend om zijn levendige community die tot bijzondere dingen in staat is. Zo lukte het ontwikkelaars van XDA al meerdere keren om nieuwere versies van Android goed werkend te krijgen op oudere telefoons.

Wanneer je deze beta-roms op je Sony-smartphone wilt installeren zal je hiervoor wel enkele speciale handelingen moeten verrichten. Hierbij verlies je tevens je garantie. Maakt dit je niet uit en wil je alvast genieten van Ice Cream Sandwich, valt de software te downloaden op de website van Sony.