2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony’s Xperia-modellen zullen later dan verwacht hun update naar Android Ice Cream Sandwich krijgen. Dit nieuws heeft de fabrikant bekend gemaakt. De modellen zullen nu vanaf halverwege april hun update kunnen ontvangen.

Hiermee wordt de eerder gestelde deadline van het eerste kwartaal van 2012 niet gehaald, al was het inmiddels al duidelijk dat deze termijn reeds was overschreden. Sony maakte het nieuws bekend op de eerste dag van het tweede kwartaal in 2012. Ondanks dat de deadline niet werd gehaald laat de fabrikant weten dat de updates snel naar buiten zullen worden gebracht. De Xperia Arc S, Neo V en Xperia Ray zullen halverwege april de primeur hebben.

Echter kan het voorkomen dat je als eigenaar van één van deze modellen de update niet direct zal ontvangen. Sony laat namelijk weten dat de uitrol geleidelijk zal plaatsvinden. Hierdoor kan het voorkomen dat men langer moet wachten voordat de update voor het desbetreffende toestel beschikbaar is.

Een groot deel van de resterende modellen ontvangt de update in de maand mei. Dit geldt voor de eigenaren van een Sony Xperia Arc, Play, Neo, Mini, Mini Pro, Pro, Active en Live with Walkman. Ook bij deze modellen vindt een geleidelijke uitrol plaats, waardoor het langer kan duren voordat de update zich aandoet. Eigenaren met een zeer recent uitgebracht model zullen het langste moeten wachten op de update. Zo zal de Xperia S pas in de zomer van 2012 een update naar Ice Cream Sandwich ontvangen.