HTC heeft een compleet nieuwe smartphone serie aangekondigt, de HTC One Serie, de serie wordt gelanceerd met drie smartphones. De HTC One X, One S en de One V. Waarbij de HTC One X het high-end model is, de One S het midrange model en de One V de onderkant van de markt moet bedienen.

Het belangrijkste en meest indrukwekkende toestel dat HTC lanceert is dus de HTC One X, een smartphone met een quadcore NVIDIA Tegra 3 processor welke is geklokt op 1,5 GHz. Waarschijnlijk de snelste smartphone die tot op heden is aangekondigt samen met de LG Optimus 4x HD. Waarmee het toestel overigens meer gelijkenissen kent in de specificaties. Het toestel van HTC beschikt namelijk ook over een 4,7 inch touchscreen met een resolutie van 1280×720 pixels, een 8 Megapixel camera en 1 GB aan werkgeheugen. Wel krijgt de HTC meer opslagruimte mee met zijn 32 GB aan interne opslagcapaciteit. HTC heeft er verder voor gekozen om ook dit toestel te voorzien van Beats Audio, waardoor dit een echte multimedia smartphone genoemd kan worden. HTC heeft gekozen voor een batterij van 1800 mAh, waardoor het toestel minimaal een volledige dag mee moet gaan.

HTC zal dit toestel direct leveren met Android 4.0 Ice Cream Sandwich en zoals we van HTC gewend zijn met de Sense-interface.

De HTC One S wordt nu gebracht als midrange model onder de One X, maar zou een jaar geleden nog gezien kunnen worden als een high-end smartphone. Dit toestel heeft prima specificaties voor een midrange model en verschilt helemaal niet zoveel met de One X. De HTC One S heeft een scherm van 3,7 inch en wordt aangedreven door een dual-core 1,5 GHz processor. Ook met een opslagcapaciteit van 16GB mag men nog steeds niet klagen, de batterij is ook iets kleiner met 1650 mAh. Verder zijn de specificaties identiek aan de One X.

Tot slot is er de HTC One V, dit toestel is duidelijk een stuk minder met een single core 1 GHz processor en is dan ook bedoelt voor de onderkant van de markt. Wel beschikt ook dit toestel over Beats Audio.

Alle drie de toestellen uit deze HTC One Serie zullen in april in de winkel verschijnen. HTC heeft echter nog niet laten weten wat de adviesprijzen zullen worden.