Inleiding

HTC One S


In februari toonde HTC een drietal nieuwe smartphones aan het grote publiek: de HTC One X, One S en One V. Met deze toestellen wil HTC het tij proberen te keren.

Het bedrijft kampt momenteel met de nodige financiële problemen. Onlangs moest HTC haar beleggers en investeerders mededelen dat de winst flink was afgenomen en de omzet sterk was teruggelopen. De topman wees op de hevige concurrentiestrijd die momenteel gaande is op de smartphonemarkt. Tot op heden heeft de One-reeks nog niet het financiële succes gebracht waar het bedrijf op rekende, maar de toestellen zijn dan ook pas enkele maanden op de markt verkrijgbaar.


Na de HTC One X en HTC One V is het nu de beurt aan de One S. De HTC One S is het midrange toestel van de drie maar zit qua specificaties tegen de high-end toestellen aan. Met een prijskaartje van 479 euro is dit toestel zo’n 70 euro goedkoper dan zijn grote broer, de HTC One X. De HTC One S is uitgerust met een 1,5 GHz dualcore-processor, een 8 megapixel camera, een 4.3 inch Super AMOLED capacitief touchscreen, 16 GB aan intern geheugen en niet te vergeten Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Dat zijn op het eerste gezicht veelbelovende specificaties, maar hoe de HTC One S zich staande tussen de rest? Dat lees je in deze review.