2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

LG is met Google in gesprek om de volgende partner te worden voor de ontwikkeling van de nieuwe Nexus smartphone. Hiermee zou het bedrijf als eerste toegang krijgen tot de volgende Android-versie.

Ramchan Woo, hoofd van LG’s smartphone divisie verklaarde tegenover CNET dat beide bedrijven in discussie zijn. Woo geeft aan dat het vooralsnog niets kan bevestigen en het ook nog niet duidelijk is om welke Android-versie het precies gaat. In welke fase de gesprekken zich bevinden is dan ook moeilijk te zeggen.

LG heeft tot op heden matig succes geboekt in de smartphone business en kwam een tijdje na haar rivalen pas met haar eerste Android-toestel. Een nauwe samenwerking met Google zou LG een flinke boost kunnen geven. Google brengt haar Nexus-smartphones vaak samen op de markt met een nieuwe Android-versie en is vaak het voorbeeld voor toekomstige toestellen draaiende op de nieuwe Android-versie.

De Nexus-toestellen zijn echter geen groot verkoopsucces. De Nexus One, Google’s eerste toestel onder haar eigen merknaam gemaakt door HTC en Motorola’s eerste Honeycomb tablet de Xoom verkochten zwaar ondermaats. Samsung heeft onlangs de Galaxy Nexus, het eerste toestel met Ice Cream Sandwich gelanceerd en ongeveer een jaar daarvoor de Nexus S. Ook deze twee toestellen waren geen kaskrakers.

Het bericht dat LG in gesprek is met Google voor de ontwikkeling van de volgende Nexus komt als een redelijke verassing gezien de toestemming die Google onlangs kreeg voor de overname van Motorola. Hiermee zou het bedrijf de ontwikkeling van het toestel volledig binnenshuis kunnen houden. Google heeft altijd gesteld dat het Motorola niet zou voortrekken ten opzichte van andere Android-fabrikanten, Google zou meteen een goed voorbeeld kunnen stellen door de volgende Nexus-smartphone of tablet uit te besteden aan een derde partij zoals LG.