LG zou mogelijk opnieuw in gesprek zijn met Google om de volgende Nexus-smartphone te gaan maken. Dat zou betekenen dat LG voor de derde keer een Nexus-smartphone mag gaan maken. Het bedrijf maakte eerder al de Nexus 4 en de Nexus 5.

Het zou een opvallende zet zijn van Google als het bedrijf opnieuw kiest voor LG om een Nexus-smartphone te ontwikkelen, dat bedrijf heeft met de Nexus 4 en Nexus 5 (review) al twee keer deze kans gehad. Veel fabrikanten en gebruikers zullen ongetwijfeld graag zien dat iemand anders de kans krijgt. Eerder waren er geruchten dat Huawei de volgende Nexus-smartphone zou gaan maken, een logischere stap.

De meest recente Nexus-smartphone is de Nexus 6 (review) en deze werd door Motorola ontwikkeld, dat toen nog eigendom was van Google. Een andere belangrijke vraag is natuurlijk wat de naam gaat worden van de volgende Nexus-smartphone. De naam Nexus 7 (review) is door Google al twee keer eerder gebruikt voor een 7 inch tablet welke door Asus werd ontwikkeld.

Mogelijk is een combinatie van de geruchten waar en gaat Huawei de volgende Nexus-smartphone maken en LG een Nexus-tablet. In elk geval weigert Google in dit stadium om commentaar te geven op volgende Nexus-toestellen.