2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op een Chinese website is een prijstabel opgedoken van de iPad 3. Hieruit komt naar voren dat de iPad 3 zo’n 80 dollar duurder zal worden dan zijn voorganger, de iPad 2. Als de prijstabel tenminste juist is want dat blijft volstrekt onduidelijk.

Er valt eigenlijk nog niets met zekerheid te zeggen over de iPad 3, simpelweg omdat Apple zelf niets bekend maakt of wil bevestigen. Er zijn echter wel voldoende geruchten, zo is de verwachting dat de iPad 3 een scherm zal krijgen met een Full HD-resolutie of zelfs nog iets hoger. Hiervoor moet dan mogelijk wel dieper in de buidel worden getast, in de prijstabel hieronder is te zien dat er 80 dollar bovenop elk iPad 3 model komt in vergelijking tot de huidige iPad 2.

In de prijstabel is echter ook te zien dat de iPad 2 de huidige prijs zou aanhouden en dit is iets wat de prijstabel dan weer ongeloofwaardig maakt. Ten tijde van de lancering van de iPad 2 werd de prijs van de eerste iPad namelijk flink verlaagd. Het ligt voor de hand dat Apple dat met de iPad 2 ook zal doen zodra de iPad 3 op de markt verschijnt.

Er zijn echter ook geruchten dat Apple een breder iPad aanbod wil bieden en de iPad 2 in de handel wil houden tot de iPad 4 verschijnt. Net zoals het dit doet met de iPhone 4S en de iPhone 4 en dit ook deed met de iPhone 4 en de iPhone 3GS.

Vooralsnog is er dus veel speculatie over de iPad 3 maar de verwachting is dat de iPad 3 komende maand zal worden gepresenteerd door Apple en daarmee zal ook een einde komen aan de geruchten.