Volgens de website DigiTimes zal Apple aan het einde van dit kwartaal met twee verschillende iPad 3’s op de markt komen met verschillende prijzen. De duurdere variant zal worden voorzien van een hoogwaardig retina-scherm met een resolutie van 2048×1536 en de goedkopere variant krijgt het al bestaande scherm van 1024×768 pixels. Door met een goedkopere iPad te komen zal Apple de hele tabletmarkt flink verstoren, aldus DigiTimes.

De twee verschillende versies van de iPad 3 zouden volgens DigiTimes wel allebei de nieuwe A6-chip krijgen over de opslagcapaciteit wordt niet gesproken door DigiTimes. Of Apple ook inderdaad met twee verschillende versies komt van de iPad 3 valt natuurlijk nog te bezien. DigiTimes zit als Koreaanse uitgever wel dicht bij het vuur, maar veel van de geruchten van DigiTimes blijken vaak niet waar te zijn. De uitspraak van DigiTimes dat Apple de tabletmarkt flink kan verstoren door met een goedkopere iPad te komen is echter wel zeer waarschijnlijk.

Op dit moment concurreren veel partijen met Apple op prijs door Android-tablets op de markt te brengen met een prijs tussen de 199 en 399 dollar. Terwijl de goedkoopste iPad 2 nog steeds 479 dollar kost. Als Apple ervoor zou kiezen een goedkoper, al dan niet kleiner, model op de markt te brengen voor bijvoorbeeld 299 dollar dan zal dat de tabletmarkt inderdaad flink verstoren. De iPad verkoopt nog steeds beter dan de tablets van de concurrenten en als het prijsverschil door Apple kleiner wordt gemaakt zou het bedrijf uit Cupertino een grote slag kunnen slaan. Hoewel Digitimes ervan overtuigd is dat dit gaat gebeuren ligt het niet echt voor de hand. Apple is namelijk niet een bedrijf dat concurreert op prijs.

Iets wat waarschijnlijk is, is dat Apple de iPad 2 in prijs verlaagd net als dat het dit deed bij de eerste iPad toen de iPad 2 op de markt kwam. Het verlaagde toen de prijs naar 379 dollar. Wellicht dat Apple in staat is om de prijs van de iPad 2 straks nog wat verder te verlagen.

Het zou in elk geval verstandig zijn als Apple iets doet om de strijd feller aan te gaan met de concurrentie, eind 2012 zullen ook veel fabrikanten met Windows 8 tablets gaan komen en dan zal de strijd op de tabletmarkt waarschijnlijk zijn hoogtepunt bereiken.