1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

In een interview tijdens HTC’s persconferentie op het Mobile World Congress tussen Kouji Kodera van HTC en Pocket-Lint vertelt Kodera dat de Sense user interface te ingewikkeld is geworden.

"Met de update van de originele Sense naar Sense 3.5 hebben we te veel zaken toegevoegd. Het originele concept was dat het simpel en makkelijk in gebruik moest zijn. In verloop van tijd werd het echter rommelig", zegt Kodera. De erkenning komt in voorbereiding op de lancering van Sense 4, voor de nieuwe HTC One toestellen.

"Er zaten te veel dingen in. Alleen op het thuisscherm stonden al vier of vijf icoontjes voordat een consument zelf iets toe kon voegen. Voor de HTC One serie zijn we teruggegaan naar Sense 2." Met de nieuwe versie wil HTC een betere mix brengen tussen Sense en Google’s Android Ice Cream Sandwich.

HTC is niet de enige fabrikant die een eigen skin over het Android-besturingssysteem legt, naast het toevoegen van extra software wordt ook het uiterlijk vaak onder handen genomen. Motorola doet dit met de MotoBlur-skin en Samsung gebruikt TouchWiz.