Hoewel Microsoft en Google alles behalve goede vrienden zijn heeft Google wel besloten om een zoekapplicatie te bouwen voor Windows Phone. Deze is nubijgewerkt en gratis beschikbaar in de Marketplace. Hiermee kunnen Windows Phone-gebruikers gebruik maken van Google in plaats van Bing.

De Google App kan helaas niet de configuratie van Windows Phone aanpassen dat de standaard zoekopdrachten binnen Windows Phone ook via Google verlopen. Bing is daarvoor te diep geïntegreerd in Windows Phone. Gebruikers kunnen er wel voor zorgen dat de Google App met een tegel op het homescreen komt, zodat ze deze snel kunnen opstarten als ze iets willen zoeken.

Vooralsnog is dit een eerste Google App voor Windows Phone, de grote vraag is of Google nog meer apps gaat ontwikkelen voor Windows Phone. Denk bijvoorbeeld aan Google Maps, Google+ maar ook Blogger.

Voor Microsoft is het in elk geval positief dat de concurrent nu ook een klein steentje bijdraagt aan Windows Phone. Al zal Microsoft minder te spreken zijn over het feit dat mensen nu makkelijker via Google kunnen zoeken in plaats van via Bing.