2min

Microsoft presenteert vanavond zijn nieuwe Windows 10 hardware, waaronder nieuwe Windows 10-smartphones, maar mogelijk kan het ook een andere verrassende mededeling doen en dat is dat Google zijn apps beschikbaar gaat maken voor Windows 10. Dat gerucht is opgedoken bij W4phub.

Microsoft is al enkele jaren actief op de smartphonemarkt met Windows Phone, grote afwezige op dit platform is altijd Google geweest. Het bedrijf uit Mountain View maakt alleen apps voor Android en iOS, er is destijds ook nog onenigheid geweest over een YouTube-app die Microsoft zelf in elkaar had geknutseld.

De bedrijven hebben vorige week een gezamenlijke verklaring uitgebracht dat de bedrijven enkele patentgeschillen hebben opgelost. Verder gaan de bedrijven in de toekomst beter samenwerken om de klant beter van dienst te kunnen zijn. Deze overeenkomst zou de weg vrij hebben gemaakt voor Google om zijn apps ook uit te brengen voor Windows 10.

Google kan in elk geval niet klagen over de investeringen die Microsoft heeft gedaan in Android. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar de volledig Office Suite beschikbaar gemaakt voor Android en deze kan tot schermen van 10,1 inch gratis gebruikt worden. Daarnaast heeft Microsoft ook nog enkele andere apps ontwikkeld of overgenomen die ook beschikbaar zijn op Android.

Google heeft in het verleden altijd gezegd dat Windows Phone een te klein marktaandeel had om apps voor te ontwikkelen ,voor Windows 10 geldt dat nu ongetwijfeld ook. Wellicht dat de nieuwe wind bij Microsoft ervoor zorgt dat Google ook wat schappelijker wordt. De nieuwe CEO van Microsoft, Satya Nadella, gelooft juist in het aanwezig zijn op andere platformen en in samenwerken in plaats van buitensluiten van je concurrenten.