1 min

Google gaat in de toekomst mogelijk adverteren tijdens telefoongesprekken. Dit valt op te maken uit een nieuw patent van het bedrijf. Google heeft met dit nieuwe patent een methode vastgelegd om advertenties ten gehoren te brengen wanneer je iemand belt.

Het gaat hierbij mogelijk om de tijd tussen het bellen van het nummer, tot iemand opneemt. Momenteel hoor je dan de telefoon overgaan, maar dit gaat dus mogelijk in de toekomst veranderen. Middels het patent heeft Google wellicht een zeer lucratieve manier gevonden om makkelijk geld te verdienen. Gelukkig voor de consument die niet op deze advertenties zit te wachten is het nog niet zo ver dat deze advertentiemethode ook daadwerkelijk komt. Hier is namelijk de medewerking van telecomproviders voor nodig.

Desondanks zal de manier van adverteren in het bedrijfsleven ongetwijfeld veel interesse wekken. Wanneer Google advertenties middels dit patent aan gaat bieden bereikt men een zeer breed publiek wat op haar beurt weer zeer interessant is voor bedrijven. Middels locatiegegevens zouden de advertenties aangepast kunnen worden op de markt.

Een andere manier van mogelijke implementatie is via Google Voice. Dit is een gratis voice-over-IP-dienst waarin de gesproken reclame ook in terug zou kunnen komen. Volgens sommigen zou het gratis gebruik van de dienst hierbij gerechtvaardigd zijn.