1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft plannen in de mobiele sector, het bedrijf investeert honderden miljoenen in de ontwikkeling van het toekomstige mobiele internet. Google heeft eerder richtlijnen gemaakt om websites goed vindbaar te maken, nu brengt het bedrijf richtlijnen uit voor de fabrikanten van mobiele telefoons.

Google is niet van plan om een eigen telefoon te ontwikkelen, zoals Apple de iPhone uitbracht. Wel heeft het bedrijf enkele telefooncomponenten geproduceerd en enkele prototypen voor het testen van eigen producten. Google heeft volgens Wall Street Journal contacten met Amerikaanse en Europese telecomfabrikanten en telecomoperators, waaronder AT&T, T-Mobile en Vodafone. De eerste mobiele telefoons met Google’s onderdelen en/of softwarebundels komen op zijn vroegst eind 2008 op de markt.

Google heeft de afgelopen jaren zich als een standaard voor websiteontwerp ontwikkeld, ontwikkelaars maken hun website zo dat ze optimaal door Google te vinden zijn. Dezelfde standaard wil Google proberen neer te zetten bij de mobiele telefonie. De mobiele specificaties richten zich op telefoons die mobiel breedband ondersteunen, zowel UMTS als Wi-Fi en foto- en videocamera’s bevatten. Google wil hiervan een standaard maken.

Telecommunicatie zou gratis kunnen zijn, aldus De Wall Street Journal. De krant stelt dat Google een toekomst voor zich ziet, waar telecommunicatie gratis zou kunnen zijn. Advertenties op de telefoons zouden moeten zorgen voor inkomen, waardoor men gratis kan bellen. Ook moet de consument NAW-gegevens afstaan. Dit alles voor het gratis bellen.