1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De jongens van iFixit zijn de halve wereld overgevlogen naar Australië, om daar als eerste de hand te leggen op een nieuwe iPad. Het lukte ze om als eerste een iPad te kopen bij Telstra, waarna deze naar goed gebruik volledig ontleed wordt om de samenstelling van de ingewanden te kunnen bevestigen.


De iPad die iFixit in handen kreeg is voorzien van een scherm van Samsung. Geruchten gaan dat ook LG en Sharp Retina-schermen voor de iPad produceren, maar dat deze bedrijven nog met productieproblemen kampen. In een later stadium zullen ook zij alsnog schermen leveren voor de iPad.

De iPad is voorzien van twee reepjes DDR2-geheugen van Elpida. Beide reepjes hebben 512 MB aan opslagruimte en zijn dus samen goed voor één Gigabyte aan werkgeheugen. De geheugenreepjes zijn net onder de nieuwe A5X-processor gesoldeerd.

Iets anders dat bij de de-assemblage naar voren kwam, is dat de accu van de nieuwe iPad het grootste gedeelte van de behuizing inneemt. De iPad is voorzien van een accu met een capaciteit van 11,560 mAh, wat geweldig veel is. Ter vergelijking, een MacBook Pro heeft iets meer dan de helft van de capaciteit en het is 70 procent meer capaciteit dan de iPad 2 had.