Het lijkt erop dat de nieuwe iPad, net als zijn voorgangers, niet vrij is van kinderziektes. Op het internet duiken namelijk enkele berichten op dat de nieuwe tablet van iPad last heeft van een warmteprobleem. Het zou hier echter wel om incidentele gevallen gaan.

Ondanks dat het om incidentele gevallen gaat lijken de aantallen wel flink op te lopen, warmteproblemen zijn overigens niet nieuw voor Apple. Eerder hadden voorgaande generaties ook al last van overmatige warmteproductie. Uit berichten op internet is nu op te maken dat ook de derde generatie iPad soms last heeft van dit probleem. Volgens getroffen gebruikers zou de iPad vooral in één hoek erg warm worden.

Wel lopen de meldingen op internet op dit moment nog wat uiteen. Waar de een praat over "meer warmte dan verwacht" ervaart een andere gebruiker de warmte als "zeer onprettig". In de ergste gevallen wordt de iPad zo warm dat de gebruiker hem weg moet leggen of een melding krijgt dat de iPad af moet koelen. Deze laatste melding komt gelukkig nauwelijks voor. Een gebruiker die wel met deze melding te maken kreeg, gebruikte zijn iPad in direct zonlicht. Dit kan echter voor problemen zorgen bij elk stuk elektronica.

De combinatie van verbeterde prestaties, geen koelvin en grotere accu zijn mogelijk de oorzaak van het probleem. Wanneer we naar de specificaties van de iPad kijken zien we dat de tablet zijn taken uit voert tussen een temperatuur van 0 tot 35 graden Celsius.