De nieuwe iPad kampt met de nodige kinderziektes, zo blijkt wel weer. Naast de constatering dat Apple’s nieuwste tablet wel erg warm kan worden, kampt het apparaat met nog meer technische problemen. De tablet kan niet opgeladen worden bij zwaar grafisch gebruik.

De nieuwe iPad heeft een Retina-scherm met een resolutie van 2048×1536 pixels. Dat is een resolutie die vier keer zo hoog ligt als zijn voorloper, de iPad 2. Het mag dan ook niet verwonderlijk zijn dat het scherm meer energie vreet. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe iPad net zo lang meegaat met een batterijlading als de iPad 2, is de batterij 70 procent groter gemaakt. Daardoor kan de nieuwe tablet tot wel 46 graden Celsius warm worden, zo constateerde Consumer Reports.

Sommige gebruikers hebben geprobeerd om de gebruikstijd van een batterijlading te verlengen door de nieuwe iPad aan de lader te hangen tijdens het gamen. Maar wat blijkt: zelfs als de tablet is aangesloten op de lader en de gebruiker gamet, loopt de batterij nog steeds leeg. Dat komt om de simpele reden dat de oplader het stroomverbruik van de tablet niet kan bijbenen.

Volgens The Next Web zorgt een combinatie van technische specificaties ervoor dat het energieverbruik zo hoog ligt. Naast het Retina-scherm verbruiken ook de A5-chip en Backlight meer energie. Daarnaast heeft Apple meer LED bars in de nieuwe iPad verwerkt.

De oplossing is volgens The Next Web eenvoudig: een krachtigere oplader. Als voorbeeld noemt de techwebsite de 45W MagSafe Power Adapter, de oplader die Apple al gebruikt bij de Mac Air.