Eigenlijk valt het allemaal wel mee met de verhittingsproblemen van de nieuwe iPad, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Apple’s nieuwste tablet wordt slechts een fractie warmer dan de iPad 2 en andere Android-tablets. Dat concludeert PCWorld nadat het de warmteniveaus van de nieuwe iPad heeft vergeleken met andere tablets.

De Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports wist vorige week te melden dat de temperatuur van de nieuwe iPad kan oplopen tot wel 46 graden Celsius. De onderzoekers speelden 45 minuten lang een actiegame die veel vergt van de grafische prestaties van Apple’s nieuwste tablet. Daarbovenop waren de WiFi- en 4G-functionaliteit ingeschakeld. Daarmee kon de nieuwe iPad tot wel 13 graden Celsius warmer worden dan zijn voorloper, de iPad 2.

PCWorld heeft een eigen test uitgevoerd om de verhittingsproblemen van de nieuwe iPad in kaart te brengen. De website heeft dezelfde test uitgevoerd op de iPad 2, Asus Eee Pad Transformer Prime en de Samsung Galaxy Tab 10.1 LTE. De onderzoekers speelden een uur lang een game en hadden de WiFi-functionaliteit ingeschakeld. Daarbij namen ze foto’s van de voor- en achterzijde met een infraroodcamera. De test werd uitgevoerd op kamertemperatuur.

PCWorld concludeert dat de nieuwe iPad weliswaar warmer wordt dan de overige tablets, maar dat de temperatuur per tablet slechts een fractie scheelt. De onderzoekers slaagden er niet in om de hoge temperaturen te bereiken die Consumer Reports wist te vermelden. De maximumtemperatuur die de redactie wist te behalen was 100 graden Fahrenheit (38 graden Celsius). Onderstaande tabel toont aan dat dit slechts een fractie warmer was in vergelijking met de andere geteste tablets.