2min Devices

Apple reageert op warmteprobleem nieuwe iPad

Apple heeft vandaag in een verklaring aan de website All Things Digital ontkend dat de nieuwe iPad met warmteproblemen kampt. Eerder deze week kwamen er berichten van gebruikers naar buiten dat de nieuwe iPad erg warm wordt.

Apple reageert op warmteprobleem nieuwe iPadHet is niet de eerste keer dat er klachten naar buiten komen kort na de lancering van een product van Apple. Zo kampte bijvoorbeeld de iPhone 4 met een antenneprobleem en hadden ook de voorgangers van de nieuwe iPad last van problemen. Kort na de lancering van de nieuwe iPad eerder deze maand doken er op internet berichten op dat de nieuwe iPad last zou hebben van een warmteprobleem. Het probleem zou zich incidenteel voordoen en breed van aard verschillen.

Apple heeft vandaag tegenover All Things Digital verklaard dat deze berichten kolder zouden zijn. Volgens de fabrikant uit Cuppertino heeft de nieuw iPad geen last van een warmteprobleem en opereert deze qua temperatuur binnen de eisen. In de verklaring laat Apple weten dat "de nieuwe iPad verbazingwekkende prestaties levert met een Retina-display, A5X-chip, 4G LTE-ondersteuning en tien uur aan batterijduur. De nieuwe iPad presteert met al deze opzienbarende specificaties toch binnen de gestelde eisen." Wanneer klanten met zorgen zitten, raadt Apple hen aan contact op te namen met AppleCare.

Bron:All Things Digital