Uit documenten die door Sony naar de FCC zijn verzonden blijkt dat het Japanse bedrijf een VAIO-laptop met Google’s besturingssysteem Chrome OS zal uitbrengen. De Chromebook is voorzien van een scherm van 11,6 inch en biedt onder andere WiFi, Bluetooth, USB, HDMI en een SD-kaartlezer.

Het lijkt er op dat de VAIO Chromebook voorzien wordt van een processor van ARM, omdat de processor genoteerd staat als een ‘T25’, wat zou kunnen verwijzen naar de nVidia Tegra 250 T25, een dualcore processor die gebaseerd is op de ARM Cortex A9. Dit gegeven is opvallend te noemen omdat alle eerdere Chromebooks immers uitgerust zijn met Intel Atom-processoren.

Tot nog toe wist Chrome OS weinig aandacht te trekken bij de consument, de verkopen zijn vooralsnog ook niet bemoedigend te noemen. Om deze reden is Google bezig met een aantal verbeteringen voor het besturingssysteem, zodat de consument zich er meer aangetrokken voelt. Google zal het in de toekomst bijvoorbeeld mogelijk maken om tabbladen te slepen en het fullscreen-uiterlijk wordt vervangen voor een conventionelere aanpak.

De wijzigingen zijn echter niet alleen van cosmetische aard, maar ook op functioneel gebied. Zo wil Google er bijvoorbeeld voor zorgen dat Chromebook-eigenaren op Virgin-vliegtuigen gebruik kunnen maken van gratis WiFi gedurende de vlucht.