1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Apple zou bereid zijn gratis licenties uit te geven voor zijn nano-simkaart technologie. De meeste Europese providers steunen de plannen van Apple. Deze week zal er gestemd worden welk formaat doorgang zal vinden.

De nano-simkaart moet de nieuwe standaard en opvolger worden van de huidige micro-sim. De nano-sim moet een derde dunner en platter worden, om zo meer ruimte vrij te houden voor andere componenten.

Hoewel Apple de steun heeft van de meeste Europese providers, trekt een consortium tussen Nokia, Motorola en RIM een eigen plan. Zij zijn tevens bezig met de ontwikkeling van een nieuwe standaard voor de simkaart en zien vooral op tegen de licentiekosten die aan Apple betaald moeten worden om toestellen uit te mogen rusten met de nieuwe techniek. In een brief van Apple aan het ETSI, de standaardisatieorganisatie van Europese telecombedrijven, zou Apple nu hebben aangegeven dat andere fabrikanten de nano-sim kosteloos mogen gebruiken.

Deze week stemt het ETSI over de nieuwe standaard. Nokia zou op dit moment nog het grootste stemgewicht hebben, maar Apple probeert de stemming te beïnvloeden door aparte dochterbedrijven op te richten.