Skype heeft een update voor haar iOS-versie van haar software de wereld in geslingerd. Deze update voor de iPad is speciaal bedoeld voor de jongste telg uit de familie en voegt Retina Display Graphics toe.

Met de update laat Skype haar gebruikers niet lang wachten op verbeterde graphics die het Retina-scherm van de nieuwe iPad biedt. Ondanks dat de update de applicatie "Retina-klaar" maakt, wordt iPad-versie van de software beperkt door de front-facing camera van de tablet. De beeldweergave minder goed dan wat bijvoorbeeld een MacBook kan tonen. Doordat de camera ongewijzigd bleef bij de nieuwe iPad wordt er VGA-kwaliteit getoond in plaats van 720p. De applicatie voor de iPad is met de update inmiddels beland op versie 3.8.

Met de software van Skype is het mogelijk om videogesprekken te voeren met je iPad. Hierbij kan je gebruik maken van zowel de camera aan de voorzijde als aan de achterzijde van de iPad. Het gebruik van Skype is gratis. Wil je echter naar een landlijn of mobiele telefoon videobellen, zal je krediet aan je account toe moeten voegen.