1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De ontwikkelaars van de applicatie BlueStacks hebben de eerste . Met de software is het mogelijk om Android-applicaties via je PC te emuleren.

De ontwikkelaars van de software demonstreerden afgelopen jaar het stukje software als een zogenoemd proof of concept. Met de software wilden de ontwikkelaars destijds laten zien wat mogelijk was op dit gebied. Echter, de software bleef niet onopgemerkt. Tijdens de alphatestperiode van drie maanden werd de software ruim één miljoen keer gedownload. Daarnaast wonnen de ontwikkelaars een CES Award voor het concept. Vervolgens haalden de ontwikkelaars de alphaversie offline om aan de bètaversie te beginnen.

Om het mogelijk te maken om de Android-applicatie naar de pc te brengen gebruikt BlueStacks de eigen Layercake-technologie. De bètaversie kent volgens haar ontwikkelaars een betere compatibiliteit en een nieuwe samenwerking met enkele andere ontwikkelaars. Waar de alphaversie nog gebrekkige ondersteuning had voor populaire games als Angry Birds en Fruit Ninja, is dit in de bètaversie verholpen.