1 min

Acteur Ashton Kutcher gaat de rol van Steve Jobs op zich nemen in een film die over de voormalige CEO van Apple gaat. Het gaat volgens Variety over een zogeheten independent movie of indie-film die de titel "Jobs" zal dragen.

De keus voor Ashton Kutcher om de hoofdrol te vertolken ligt voor de hand: hij lijkt sprekend op de jonge Steve Jobs, toen in 1976 Apple oprichtte, samen met Steve Wozniak. De film gaat, zoals de titel al verklapt, over het leven van Steve Jobs waarin verschillende episodes van zijn leven centraal staan: van dwarse hippie tot succesvolle CEO. Joshua Michael Stern zal de regie op zich nemen en het script voor de film is geschreven door Matt Whiteley.

Aanvankelijk dachten sommige mediavolgers dat het om een grap ging, aangezien het nieuws op 1 april werd aangekondigd. Variety-redacteur Jeff Sneider maakte via Twitter kenbaar dat het niet om een 1 april-grap ging.

Sony heeft ook plannen om een verfilming van de bestselling biografie van Walter Isaacson te maken. Het Japanse technologiebedrijf zou Aaron Sorin hebben gevraagd om het script voor de film te schrijven. Sorin is onder meer bekend van films als The Social Network, A Few Good Men, The American President en de serie The West Wing.