2min

Tags in dit artikel

, ,

Internetbedrijf Google zegt dat Google TV vanaf augustus voor Nederlandse consumenten beschikbaar wordt gesteld. Men hoeft niet bang te zijn dat er een nieuwe televisie moet worden aangeschaft om gebruik te maken van de functionaliteiten van Google TV: consumenten kunnen een specifieke netwerkmediaspeler of een Blu-ray-speler kopen om Google TV op hun eigen toestel te gebruiken.

Dat bevestigt een woordvoerder van Sony tegenover Nu.nl. Het gaat om de netwerkmediaspeler NSZ-GS7 en de Blu-ray-speler NSZ-GP9. Deze producten werden eerder dit jaar al op de Consumer Electronics Shows (CES) aan het publiek getoond. Sony zei tijdens dat evenement dat Google TV vanaf de zomer beschikbaar zou worden gesteld voor diverse markten. Het Japanse technologiebedrijf ging daarbij niet nader in op de vraag welke landen als eerste over Google TV zouden beschikken. Sony laat nu weten dat Nederland tot één van deze markten behoort. De netwerkmediaspeler zal rond de 200 euro kosten, de Blu-ray-speler heeft een prijskaartje van 300 euro.

Google TV is zogeheten Smart TV-software. Hiermee probeert het internetbedrijf de televisie-ervaring van gebruikers te vergroten. Zo wordt de TV gebundeld met internet. Naast het gebruikelijke zenderaanbod kunnen consumenten ook andere applicaties gebruiken en surfen over het internet. Zo is het onder meer mogelijk om je favoriete foto’s en video’s via de TV terug te kijken of te bewerken. Je kunt ook denken aan de mogelijkheid om een gemiste uitzending op een later tijdstip terug te kijken, of een on-demanddienst om de meest recente films te huren en bekijken.

Apple schijnt ook al enige tijd aan haar eigen versie van de Smart TV te werken. Het Amerikaanse technologiebedrijf ondervindt de nodige problemen over de vorm waarop het technologiebedrijf de content wil aanbieden. Analisten zeggen dat dat juist het cruciale punt is om succesvol te zijn op de markt voor Smart TV’s. Het staat dus niet buiten kijf dat Apple’s iTV een succes zal worden, maar ditzelfde gaat natuurlijk ook op voor Google TV.