Na de Porsche P9981 zou Research in Motion opnieuw een samenwerking aangegaan zijn met een autofabrikant om een smartphone uit te brengen. Dit keer lijkt de eer toegevallen te zijn aan Ferrari, de Ferrari Bold 9700 is het directe gevolg van de samenwerking.

In eerste instantie lijkt echter dat de samenwerking met Porsche dieper ging dan die met Ferrari. Op het eerste gezicht zijn er bij de Ferrari-smartphone namelijk weinig veranderingen te zien. Bij de smartphone die uit de samenwerking met Porsche rolde was dit juist wel het geval. Deze speciale editie van de telefoon kende een behoorlijk ander design dan de originele Bold 9900.

Een duidelijke veranderingen die je nauwelijks zult missen is de kleur van de telefoon. De speciale editie van de telefoon is namelijk gehuld in Ferrari-rood. Daardoor zal de telefoon toch de nodige aandacht trekken. Over de precieze lanceerdatum en specificaties is jammer genoeg nauwelijks iets bekend. De afbeelding is namelijk aangetroffen op een Arabische website. Het is vooralsnog onbekend of de smartphone echt is of slechts een one-off voor een rijke sjeik.