In een poging om de klanten iets speciaals en exclusiefs aan te bieden is RIM een samenwerking aangegaan met het automerk Porsche. De bedrijven gaan samen een speciale Blackberry maken. Het gaat hierbij om een aangepaste versie van de Bold 9900, de P9981.

Wanneer je naar de smartphone kijkt zal je direct zien dat je hier te maken hebt met een speciale telefoon. Zo is deze exclusieve Blackberry opgetrokken uit geborsteld staal en prijkt er trots de tekst "Porsche Design" op. Daarnaast wijkt het ontwerp ook flink af van de normale standaard zwarte Blackberry’s. Waar de voorzijde voorzien is van geborsteld staal is de achterkant gehuld in zwart leer. Speciaal voor de P9981 werd daarnaast het Blackberry OS 7 ook voorzien van een Porsche design en skin.

Onder de motorkap is de P9981 echter precies hetzelfde als de Bold 9900. Zo vind je hier onder andere een 1,2 GHz processor, 768 MB aan geheugen, een vijf megapixel camera en heb je acht GB aan opslagruimte te beschikking. Echter is de P9981 wel een stukje duurder dan de Bold 9900. Wil je deze speciale editie graag in bezit hebben dien je eerst even tweeduizend dollar af te rekenen in een Porsche Design-winkel.

Iets wat natuurlijk erg jammer is, want met dit soort smartphones kan RIM zich juist onderscheiden van de concurrentie. Er zijn vandaag de dag nog maar weinig smartphones met een uitzonderlijk design. De meeste zijn zwart of wit.