Lenovo heeft een grote som geld geïnvesteerd in een onderzoek naar mobiele technologie in China. In dit land is de fabrikant al één van de grootste spelers op het gebied van smartphones en er zijn plannen om deze status ook in de rest van de wereld te realiseren.

Door deze investering van omgerekend 614 miljoen euro zal in het laatste kwartaal van 2013 een nieuw onderzoeks- en ontwikkelingscentrum worden geopend in het Chinese Wuhan. Het centrum moet werkgelegenheid gaan creëren voor ongeveer tienduizend mensen. Deze instelling moet het middelpunt worden van alle innovatie op het gebied van smartphones. In een reactie laat CEO Yang Yuanging dan ook weten "vastbesloten te zijn om de enorme mogelijkheden van innovatie aan te grijpen".

Lenovo kijkt volgens de CEO dan ook vooruit naar een PC plus-tijdperk. De fabrikant is in China een erg belangrijke speler op de mobiele markt en brengt binnenkort de K800-smartphone uit in dit land. Deze smartphone is voorzien van een processor van Intel. Buiten China is de fabrikant nog geen bekende naam op het gebied van smartphones. Dit hoopt Lenovo echter op relatief korte termijn te veranderen door de investering van 614 miljoen euro.