1 min

Fabrikant LG heeft vandaag laten weten dat de Optimus-modellen die draaien op Android Ice Cream Sandwich een vernieuwde schil krijgen. De schil zal volgens de fabrikant behoorlijke veranderingen ondergaan, in tegenstelling tot de standaard schil.

De nieuwe schil van de fabrikant zal luisteren naar de passende naam Optimus UI 3.0. De nieuwe schil rondom Android Ice Cream Sandwich zal volgens fabrikant LG een behoorlijke verbetering zijn. De maker van de Optimus-lijn belooft haar klanten dan ook een gebruikerservaring zoals we die kennen van HTC’s Sense-schil en Samsungs TouchWiz-interface. De interface zal voor het eerst het licht zien op de Optimus 4X HD en Optimus LTE II.

In een verklaring licht LG enkele features toe. Zo kan de gebruiker het scherm ontgrendelen door vanaf een willekeurige plek op het scherm te slepen. Daarnaast kunnen zijn een patroon instellen waarmee zij specifieke applicaties op kunnen starten zoals bijvoorbeeld de camera van het toestel. De schil stelt de gebruiker daarnaast in staat om een foto te nemen, waarbij deze actie wordt geactiveerd door middel van een stemcommando, in plaats van een toets.

Daarnaast komt LG de gebruikers die graag alles in willen kunnen stellen op hun smartphone ook aardig tegemoet. De Optimus UI 3.0 interface geeft de gebruiker namelijk de mogelijkheid om custom iconen in te stellen. Om de gebruiksvriendelijkheid omhoog te schroeven heeft de fabrikant tevens de schil een stuk eenvoudiger gemaakt dan voorgaande versies.