Het Zuid-Koreaanse bedrijf LG heeft aangegeven dat het er werk van maakt om de interface van de G3 ook te plaatsen op goedkopere smartphones en tablets die het dit jaar uitbrengt. Het is onduidelijk of oude apparaten ook op een visuele update kunnen rekenen.

De LG G3 (review) introduceerde een geheel opnieuw ontworpen interface die door Techzine geroemd wordt als de mooiste onder de Android-skins. De platte interface won ook drie prestigieuze Red Dot-awards. Wij zien het dan ook als goed nieuws dat andere apparaten eveneens worden uitgerust met de nieuwe Optimus UI.

LG maakt niet duidelijk of ook oudere apparaten op een visuele update kunnen rekenen. Een bijgevoegde afbeelding lijkt daar echter wel op te duiden. Op de afbeelding zien we verschillende gelanceerde smartphones en tablets die voorzien zijn van de nieuwe Optimus UI.

Op dit moment is er weinig bekend over nieuwe apparaten die LG wil introduceren. De kans bestaat dat het Koreaanse bedrijf tijdens de IFA-beurs in Berlijn nieuwe apparaten zal aankondigen. Deze beurs vindt begin september plaats.