Afgelopen woensdag schreven we al dat de volgende iPhone waarschijnlijk minimaal een 4 inch scherm gaat krijgen. Inmiddels zijn zowel The Wallstreet Journal, Reuters als Bloomberg het erover eens, de volgende iPhone krijgt een redesign en wordt flink groter. Bloomberg weet zelfs te melden dat Steve Jobs betrokken was bij het ontwerp van deze nieuwe iPhone.

Steve Jobs heeft in het verleden duidelijk laten weten dat hij niets zag in de ‘grote’ smartphones omdat niemand die volgens hem zou kopen. Samsung en HTC hebben echter met veel verschillende modellen bewezen dat de consument geen enkel probleem heeft met het kopen van grotere toestellen.

Toestellen met schermen tussen de 4 en 5 inch gaan als warme broodjes over de toonbank. Zelfs de Galaxy Note met zijn 5,3 inch is goed verkocht en de Galaxy S III die deze maand op de markt komt en wereldwijd al 9 miljoen keer is gereserveerd is 4,8 inch groot.

Steve Jobs was voor zijn dood echter ook al tot de conclusie gekomen dat toestellen groter dan 3,5 inch wel prima verkopen. Alle iPhones hebben tot op heden een 3,5 inch scherm gekregen, Jobs heeft echter ingestemd en zelfs nog meegewerkt aan het ontwerp van een nieuwe iPhone met een groter scherm. Hoe groot het scherm van de nieuwe iPhone precies gaat worden is echter nog onduidelijk.