Google is begonnen met het uitrollen van een nieuwe betaaldienst voor abonnementen in de Google Play-winkel. De dienst maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om in-app abonnementen af te laten sluiten.

Met dit bericht komt Ibrahim Elbouchikhi, productmanager van het Google Play-team. Een jaar geleden startte het bedrijf met het aanbieden van in-app betalingen. Dit systeem groeide vervolgens zo hard dat de opbrengsten via deze weg inmiddels al hoger liggen dan het traditioneel aanschaffen van apps. Ondertussen gebruiken 23 van de 24 best verdienende apps het in-app betalingssysteem.

Met de komst van het nieuwe in-app betalingsmodel kunnen ontwikkelaars klanten een abonnement af laten sluiten voor bijvoorbeeld een maandelijkse of jaarlijkse periode. De ontwikkelaar hoeft slechts de prijs en tijdsduur van het abonnement op te geven, waarna Google Play de transactie verder beheert. Gebruikers worden door de applicatiewinkel op de hoogte gehouden over betalingen en prijswijzigingen, maar zullen zelf het abonnement op moeten zeggen.