Het lijkt erop dat de inwoners van Taiwan een streepje voor hebben bij fabrikant HTC. Er zijn namelijk berichten naar buiten gekomen dat er een snellere processor in de Taiwanese versie van de HTC One S is te vinden.

De processor in de HTC One S zou volgens benchmarks namelijk een stukje sneller zijn dan de Europese versie van het toestel. In de versie die verkrijgbaar is in Europa vindt men een 1,5 GHz snelle Snapdragon S4 processor. Uit benchmarks zou echter blijken dat in de Taiwanese versie een Snapdragon S3 processor te vinden zou zijn die geklokt is op een snelheid van 1,7GHz. De processor is daarmee 200MHz sneller dan de Europese versie.

Bij het bekend worden van dit nieuws werd HTC om duidelijkheid gevraagd door de website die de benchmark uitvoerde. Jammer genoeg kan men echter nauwelijks wijzer worden uit de verklaring van HTC. De fabrikant uit Taiwan laat haar gebruikers namelijk in het gewis door het nieuws noch te ontkennen noch te bevestigen. Uit een latere verklaring zou HTC in het Taiwanees duidelijk proberen te maken dat het nieuws niet zou kloppen. Echter wachten we nog op een officiële verklaring van HTC in het Engels welke meer opheldering kan geven.