2min

HTC heeft op een presentatie in Taiwan de nieuwe Butterfly S gepresenteerd. Dit is een nieuwe high-end smartphone van het merk. Opvallend is dat de nieuwe Butterfly S de HTC One qua snelheid zal gaan overtreffen, we kunnen dus spreken over het nieuwe vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant.

Het gaat om een toestel met een 5 inch Full HD-scherm en aan de voorkant bevinden zich BoomSound stereospeakers. Het toestel wordt net als de HTC One (review) aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 600 quad-core processor, de kloksnelheid ligt op 1,9 GHz, waar de HTC One is geklokt op 1,7 GHz. De Butterfly S is dus ongetwijfeld sneller dan de HTC One. HTC heeft vanwege het grotere scherm en de hoge kloksnelheid ook gekozen voor een grotere accu, de Butterfly S krijgt een accu van 3.200 mAh, wat voor een smartphone echt een forse capaciteit is.

Het toestel is verder voorzien van 2GB werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit, wat nog kan worden uitgebreid via micro SD. Als we kijken naar de connectiviteit, dan zien we nog geen 4G-vermelding, maar HSPA/WCDMA, mogelijk volgt er later nog een 4G-versie. Op de achterzijde bevindt zich opnieuw een UltraPixel-camera, op de voorzijde is ook een camera te vinden, 2,1 megapixel om precies te zijn, met een groothoeklens.

Uiteraard is de Butterfly S voorzien van Android Jelly Bean, in combinatie met HTC Sense 5. Het toestel zal in juli in Taiwan op de markt komen voor een bedrag van omgerekend zo’n 580 euro. Wanneer en of het toestel ook in andere markten beschikbaar komt is op dit moment nog onduidelijk. HTC heeft aan Techzine laten weten dat het toestel op dit moment niet gepland staat voor de Benelux.

De HTC Butterfly S is de opvolger van de HTC Butterfly, die laatste is sindskort in Nederland goed te verkrijgen, maar dat is wel veel later dan in andere delen van de wereld. De kans is dus wel degelijk aanwezig dat de Butterfly S naar Nederland komt, alleen zou dit nog best wel even kunnen gaan duren.