1 min

Research In Motion gaat de goedkoopste variant van haar PlayBook schrappen. De 16 GB variant van de tablet zal niet langer worden geproduceerd.

Dit heeft de fabrikant uit Canada vandaag laten weten. Research In Motion heeft vooralsnog veel moeite gehad met het doorbreken op de tabletmarkt. De BlackBerry-fabrikant heeft dan ook veel moeite met het slijten van de PlayBook-tablets. Ondanks dat Research In Motion haar goedkoopste model gaat schrappen, heeft de fabrikant laten weten wel volop actief te blijven als het om tablets draait. Research In Motion laat weten dat de tablet met 16 GB opslagruimte in fasen zal worden geschrapt. De fabrikant prijst nu dan echter reeds de 32 en 64 GB-varianten, welke grotere marges voor Research In Motion op zullen leveren.

Sinds het verschijnen op de markt heeft de tablet van de BlackBerry-maker nog niet op veel positieve respons mogen rekenen. De tablet werd bij de lancering door velen de grond in geboord doordat er enkele basisfeatures ontbraken als bijvoorbeeld een email-applicatie. Versie 2.0 van het besturingssysteem en een grote daling in de aanschafwaarde moesten de tablet opnieuw aantrekkelijk maken. Iets wat in overwegende mate gebeurt, RIM deed het in het laatste kwartaal van 2011 aanzienlijk beter dan het kwartaal ervoor.