HTC gaat naar aanleiding van klachten over de WiFi-verbinding van haar vlaggenschip, de One X, mogelijk de soft- of hardware van de smartphone verbeteren. De fabrikant heeft de problemen vooralsnog in onderzoek genomen en nog geen besluiten genomen.

Op het XDA-Developers-forum maken gebruikers meldingen van een slechte of zelfs wegvallende WiFi-verbinding. Filmpjes tonen dat de verbinding verbetert zodra er druk wordt gezet op de rechterbovenhoek van het toestel, de plaats waar de WiFi-antenne is geplaatst. Het lijkt daardoor voor de hand te liggen dat de antenne niet optimaal contact maakt, zo melden gebruikers. Niet bij elk toestel lijken de problemen aanwezig te zijn.

In een verklaring laat HTC weten dat het bedrijf de kwesties in onderzoek heeft genomen. "Mocht er een software- of hardwareverandering nodig zijn om de gebruikservaring van onze klanten te verbeteren, dan zullen wij deze doorvoeren bij alle toestellen waarop dit van toepassing is. Op dit moment onderzoeken wij de kwestie. Alvast bedankt voor uw begrip en geduld."