De nieuwe topmodellen van HTC blijken met een aantal fouten in het design te kampen. Verschillende eigenaren klagen namelijk over de coating van de toestellen. Ook zou het scherm met problemen kampen.

Op het internet zijn verschillende klachten te lezen over de HTC One X. Het vlaggeschip van de Taiwanese fabrikant zou volgens verschillende eigenaren kampen met een fout in het design. Wanneer er namelijk in de buurt van een hoek op het toestel wordt gedrukt, verkleurt het scherm. Hierbij zou een duidelijke gele gloed optreden. Een vergelijkbare situatie creëer je wanneer je op het scherm van je laptop drukt. Het probleem wordt nog groter wanneer blijkt dat de One X in sommige gevallen zelfs invoer registreert wanneer er op de zijkant van het toestel wordt gedrukt.

De One S van HTC zou met een geheel ander probleem te kampen hebben. De buitenzijde van het toestel zou getroffen worden door een tweetal problemen. Zo zou het aluminium verkleuren doordat HTC de behuizing extra stevig heeft gemaakt door er grote hoeveelheden elektriciteit door heen te leiden. Het tweede probleem zou betrekking hebben op de coating van het toestel. Bij verschillende gebruikers zouden kleine stukjes van deze coating loslaten. Dit probleem zou zich al na een paar dagen van gebruik ontvouwen.

Toen een manager van HTC geconfronteerd werd met de problemen vermoedde deze dat het enkel reviewtoestellen zouden zijn die last zouden hebben van de problemen. Volgens de manager zou HTC nooit dergelijke toestellen richting haar winkels verschepen. Wanneer klanten niet tevreden zou zijn, kunnen zij volgens de manager terug naar de winkel gaan. Inmiddels heeft HTC voor de One S een oplossing beloofd.