De makers achter de Android browser Dolphin hebben een nieuw product uit eigen keuken aangekondigd. Het bedrijf heeft ruim 150 API’s gelanceerd om zo het gebruik van de browser door ontwikkelaars aan te moedigen.

De makers hopen door het lanceren van haar Dolphin Garage-programma externe en onafhankelijke ontwikkelaars te stimuleren de browser te gebruiken. Binnen het programma zullen ontwikkelaars ruim 150 API’s vinden die hen helpen de browser optimaal te gebruiken. De inzet van de API’s is overigens erg breed. Zo helpen zij bij zaken als het beter benutten van de interface en de dataverwerking van de code van pagina’s.

Naast het aanmoedigen van het gebruik van de browser, hopen de makers tevens hun inspanningen op het gebied van HTML5 beter onder de aandacht te brengen. De makers staken naar eigen zeggen de laatste tijd zeer veel energie in het optimaliseren van deze techniek binnen hun browser. Een resultaat hiervan zou volgens Dolphin onder andere haar Engine Beta zijn, welke verantwoordelijk zou zijn voor de best presterende HTML5-browser op Android.