Er zou een mogelijkheid bestaan dat Windows Phone 8 geen traditioneel toetsenbord aan boord zal hebben. Er is namelijk een afbeelding uitgelekt waarop een gebogen scherm te zien is.

Het toetsenbord zou gebogen op het scherm te zien zijn en worden aangepast aan links- of rechtshandige gebruikers. Hierdoor zou het toetsenbord beter te bedienen zijn dan een traditioneel recht toetsenbord zoals we die vandaag de dag op elke smartphone met touchscreen zien. Wanneer we het toetsenbord daadwerkelijk in Windows Phone 8 terug zouden vinden, kan dit zeker als interessant beschouwd worden. Het komt namelijk niet vaak voor dat een fabrikant van iets traditioneels als bijvoorbeeld een toetsenbord afstapt.

De foto werd naar buiten gebracht door de website WM Powerusers. Echter is de website niet zeker van de echtheid van de foto. Het toetsenbord sluit namelijk niet overal netjes aan op het scherm en er is dus een kans aanwezig dat het slechts om een fotobewerking gaat. Desondanks zou het ook kunnen gaan om een vroege build van de software, waarin nog niet alles netjes is uitgelijnd.