Ice Cream Sandwich is inmiddels op meer dan tien procent van de Android-toestellen te vinden. Dit heeft Google laten weten. De data zou verzameld zijn middels alle modellen die de Play Store bezoeken.

Uit deze verzamelde data zou volgens Google te concluderen zijn dat inmiddels 10,9 procent van alle Android-toestellen draait op versie 4.0 Ice Cream Sandwich. Met deze score heeft de versie een aardige sprong gemaakt. Een week eerder bleef de versie namelijk steken op slechts zeven procent. Deze snelle stijging zal voornamelijk liggen aan de lancering van toestellen als de Samsung Galaxy S III en de HTC One X.

Desondanks heeft Google het een goede acht maanden gekost om deze tien procent te bereiken. De stijging van het aandeel van Ice Cream Sandwich gaat onder andere ten kosten van versie 2.3 van Android, Gingerbread. Het aandeel van versie 2.3 daalde namelijk voor het eerst sinds de release in december 2010. Gingerbread is momenteel goed voor een aandeel van 64 procent. Daarmee zakt het aandeel met een procent ten opzichte van de vorige meting.